ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

Zobeni keksi

Objavio/la Vanilla Diva u 18:16
Ukusni zdravi zobeni keksi u kombinaciji s grožđicama ili komadićima tamne čokolade idealan su odabir za ubijanje želje za slatkim uz popodnevnu kavu ili čaj! Svima je poznao da su zobene pahuljice sjajan izbor u bilo kojem obliku (muesli, kaša itd..), a sada pokazuju svoju pravu vrijednost sačinjavajući glavni dio ovih keksa! Kvalitetan izbor namirnica je uvijek ključan pa se pobrinite da zob bude iz kontroliranog uzgoja. Samo žlica kokosovog ulja daje ovim keksima poseban ton, a grožđice i komadići čokolade slatkoću i punoću okusa. Svakako probajte jer su ovi keksi nepogriješiv odabir ako želite pripremiti nešto zdravo i jednostavno. Daleko kvalitetniji zalogaj od bilo kojih kupovnih "zdravih" keksa! 
Uživajte *.*


Recept

150 g brašna
pola čajne žličice cimeta
2 čajne žličice sode bikarbone
prstohvat soli
50 g omekšanog maslaca
1 žlica kokosovog ulja
150 g smeđeg šećera
vanil-šećer
1 jaje
300 g zobenih pahuljica

Dodatak: sušeno voće (ja sam koristila grožđice), čokolada za kuhanje


Priprema

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pripremite dvije tepsije prekrivene papirom za pečenje. 

2. U srednje velikoj posudi pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, cimet i sol.



3. U drugoj posudici pomiješajte šećer, vanil šećer, omekšani maslac i kokosovo ulje i pjenjačom zamutite u gustu smjesu. potom smjesi dodajte jaje i sve dobro promiješajte. 



4. U prvu smjesu brašna, sode bikarbone, cimeta i soli dodajte zobene pahuljice, potom drugu smjesu i sve miksajte električnim mikserom do zrnat gust smjese za kekse.



5. Slijedeći korak je po Vašem izboru ili ukusu. Ja sam dobivenu smjesu podijelila na 2 dijela i jednom dodala grožđice, a drugom nasjeckanu čokoladu. Moguće je dodati neko drugo suho voće poput brusnica ili pak nasjeckanu bijelu čokoladu. Ili ih jednostavno ostavite prazne!



6. Smjesu odvajate na manje komade i oblikujte kuglice koje je potrebno spljoštriti kako bi dobili okrugle kekse. 
7. Kekse pecite 10-13 minuta na 180 stupnjeva. Kad poprime zlatno-žutu boju izvadite ih iz pećnice i ostavite po strani da se ohlade. 
Poslužite uz kavu ili čaj i uživajte u zdravom slatkom zalogaju! 

U slast! <3 <3




0 komentari on "Zobeni keksi"

Objavi komentar

 

Vanilla Diva Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez