ponedjeljak, 1. rujna 2014.

Nutella truffles

Objavio/la Vanilla Diva u 17:24
Fantastični truffles ili kuglice od Nutelle i čokolade sa karameliziranim lješnjacima za početak lijepog mjeseca u godini - rujna. Dugo nisam objavila nešto novo pa se vraćam u velikom stilu. Ovi truffles su prava mala poslastica. Iznenadite nekog dragog i umjesto kupovne bombonjere, poklonite kutiju punu ovih kuglica koje ostavljaju bez daha! 
Prošlog Božića pribavili smo u kući veliku Nutellu od 5 kg i koliko god svi bili ljubitelji te kraljice slatkih namaza, još je ostalo dosta pa kako je najbolje iskoristiti nego napraviti neki kolač. Na kraju sam se odlučila za truffles i nisam pogriješila jer je svatko tko je probao ostao zaista oduševljen. Karamelizirani lješnjak u središtu dolazi kao iznenađenje, a usitnjeni krokant od karameliziranih badema i lješnjaka zaokružuje okus i čini ovu poslasticu jednostavno neodoljivom. Ne možete pojesi samo jedan, toliko su dobri!
U planu imam još nekoliko slastica sa Nutellom pa ne propustite nekoliko slijedećih postova! 

Recept

Za 15 finih bombončića! :

15 cijelih lješnjaka
30 g šećera u prahu
150 g Nutelle
50 g tamne čokolade
2 žlice slatkog vrhnja
30 g usitnjenog krokanta (smjesa karameliziranih lješnjaka i badema, za to će vam još biti potrebno 100 g šećera)



Priprema:
1. Na laganoj vatri otopite šećer u prahu sa dvije žlice vode dok ne dobijete karamel. Maknite s vatre i pomiješajte sa 15 cijelih lješnjaka. Smjesu stavite na nauljeni papir za pečenje i vilicom razdvojite lješnjake prije nego što se ohlade jer će se inače sljubiti. Ostavite po strani da se ohlade.
Sličnim postupkom pripremit ćete i krokant. U lončiću zagrijte šećer do karamela i dodajte bademe i lješnjake koje ste prethodno zagrijali na tavi i oljuštili. Bademe i lješnjake pomiješajte sa karamelom i smjesu stavite na nauljeni papir za pečenje. Kad se posve ohladi, narežite na manje komade i u blenderu usitnite do praha.






2. U lončiću otopite nasjeckanu tamnu čokoladu, Nutellu i slatko vrhnje. Zagrijavajte uz miješanje do glatke smjese. Maknite s vatre i stavite na papir za pečenje. Kad se ohladi napravite kuglu.

3. Žličicom odvojite manji komadić smjese. Utisnite jedan karamelizirani lješnjak pa oblikujte kuglicu. Dobivenu kuglicu uvaljajte u usitnjeni krokant i stavite u malu košaricu. 15 dobivenih truffles-a naslažite u kutiju i ostavite u hladnjaku do posluživanja.

U slast! <3<3






0 komentari on "Nutella truffles"

Objavi komentar

 

Vanilla Diva Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez