četvrtak, 24. rujna 2015.

Čokoladni muffini s rumom

Objavio/la Vanilla Diva u 09:32
Pozdrav jeseni uz prave čokoladne poslastice sa aromom ruma koji sjajno obogaćuju okus ovih muffina! Ako želite zasladiti sebe i svoje voljene, počastite se ovim sjajnim, jednostavnim i prefinim kolačićima koje će svi voljeti! :)
U kremu dodajte pravu tamnu čokoladu sa što većim postotkom kakaa i zagarantirano ćete oduševiti svakoga tko ih kuša! 

Recept

 Za 12 komada:
120 g šećera
120 g brašna
2 jaja
rum šećer
prašak za pecivo
žlica kakaa u prahu
120 g maslaca (rastopljenog)
0,5 dcL mlijeka
prstohvat soli
malo cimeta
malo muškatnog oraščića

200 g tamne čokolade
200 mL slatkog vrhnja
1 dcL ruma


Priprema

1. Odvojite žumanjak od bijelanjka 2 jajeta. Žumanjke pomiješajte sa šećerom i rum šećerom, a bijelanjke istucite do čvrstog snijega.


2. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, malo soli, cimet, muškatni oraščić i kakao.



3. Žumanjke dodate bijelanjcima miksajući mikserom na lakšoj brzini, zatim dodajte maslac i mlijeko i opet promiješajte. Nakon toga postupno dodavajte smjesu od brašna i sve dobro sjedinite mikserom.



 4. U kalup za muffine postavite papirnate košarice i napunite ih do 3/4. Stavite peći 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
 5. Za kremu u lončić ulijte slatko vrhnje i ostavite da se zagrijava do točke vrenja, no prije nego zavri maknite s vatre i dodajte natrganu tamnu čokoladu. Vratite na slabu vatru i miješajte dok se čokolada ne rastali. Dodajte rum i stavite u hladnjak na nekoliko sati da se dobro stegne.

6. Kad je krema ohlađena kratko je miksajte ako želite veći volumen i ponašanje kreme poput šlaga.  Ja nisam miksala već je samo namazala po kolačima, bilo je poput namaza kao što je Nutella i slično. Za kraj sam stavila kupljene rum kuglice. Možete posipati čokoladnim mrvicama ili slično.

Uživajte!

0 komentari on "Čokoladni muffini s rumom"

Objavi komentar

 

Vanilla Diva Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez