ponedjeljak, 17. kolovoza 2015.

Mascarpone kolač u čaši

Objavio/la Vanilla Diva u 20:11
Ako želite posegnuti za laganim i ljetnim desertom onda je to zasigurno krema sa sirom mascarpone i vanilijom na podlozi od piškota obogaćena finim šumskim voćnim bobicama. Bilo da se radi o kolaču u čaši ili u kalupu, rezultat je fantastičan. Sladak i ukusan ljetnni desert koji ćete obožavati!
Za što kvalitetniju teksturu, lagano dodavajte kreme koje zajedno čine dobivenu, a dabiste dobili mekane piškote, natopite ih u kavi s mlijekom i malim tajnim sastojkom; likerom Irish cream ili Bailey's koji čini ovaj desert još više neodoljivim!
Uživajte :)


Recept

Sastojci:
2 jaja
200 g šećera
250 mL slatkog vrhnja 
šlagfix
vanil šećer
500 g sira mascarpone
300 g šumskog voća
piškote
2 dcL kave s mlijekom i jedna žlica likera od čokolade (Bailey's)
60 mL vode
prstohvat soli


Priprema

1. Odvojite žumanjke od bijelanjaka. Žumanjke stavite u posudicu koju ćete staviti na par i dodajte dvije žlice šećera i vanil šećer. Kuhajte na pari 10tak minuta dok se ne zgusne. Šećer će se rastaliti, a jaja skuhati. Gustu smjesu stavite po strani. 





2. Pripremite marshmallow kremu.  Bijelanjke također dodajte u posudu za kuhanje na pari. Sjedinite ih sa ostatkom šećera, pstohvatom soli i vodom te kuhajte na pari 5 minuta dok se šećer ne rastali. Ostavite kratko da se ohladi pa miksajte električnim mikserom 10 minuta do čvrstog i sjajnog snijega.






3. Slatko vrhnje miksajte sa šlagfixom do čvrstog šlaga.  
4. Mascarpone pomiješajte sa prvom gustom smjesom žumanjaka i šećera, zatim dodajte šlag i na kraju marshmallow kremu lagano miješajući špatulom kako bi se sastojci dobro povezali ali ne otpustili.




5. Ostavite kremu u hladnjaku dok pripremate ostalo.
6. Šumsko voće pomiješajte sa dvije žlice šećera u prahu. Ako radite sa zamrznutim voćem, svakako ga prije odledite i ocijedite. 

7. Pripremite posudice ili čaše u koje ćete stavljati desert. Piškote prepolovite na pola i svaku umočite u kavu i liker te okomite stavite u posudicu. tada dodajte žlicu kreme pa žlicu šumskog voća. Ponovno sloj kreme i nekoliko bobica na kraj. Možete sve bez tog sloja između, već samo dvije žlice kreme i jedna žlica šumskog voća na kraj.

8. Desert ostavite nekoliko sati ili preko noći u hladnjaku da se stegne.






U slast! <3 <3

0 komentari on "Mascarpone kolač u čaši"

Objavi komentar

 

Vanilla Diva Copyright 2009 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez