Sretan i blagoslovljen Uskrs želim svim posjetiteljima mog bloga!
Povodom ovog velikog kršćanskog blagdana donosim vam odličan recept za prefinu čokoladnu pitu ukrašenu tučenim vrhnjem i komadićima čokolade. Ove godine u mom domu radili smo tradicionalan kuglof, ali ništa drugo od tipičnih uskršnjih slastica već smo se odlučili za ovu božanstveno dobru pitu od tamne čokolade. Naravno, ona je prigodna i za sva ostala slavlja, tako da je možete praviti kada god poželite. Pita je neodoljivo dobrog okusa tamne čokolade i pravog kakaa što je ne čini pretjerano slatkom i teškom, a takav biskvit u kombinaciji sa tučenim vrhnjem savršen je spoj kojem rijetko tko može odoliti. Ime je dobila prema tamnom mulju i blatu rijeke Mississippi koje izgleda gotovo isto kao i ova sjajna tamna čokolada.
Probajte i uživajte! Xoxo
Recept
Biskvit:
225g brašna
2 žlice kakaa
150g maslaca
2 žlice šećera
1-2 žlice hladne vode
Nadjev:
175g maslaca
350g smeđeg šećera
4 jaja
4 žlice kakaa
150g tamne čokolade
300mL slatkog vrhnja
150g tamne čokolade
300mL slatkog vrhnja
Ukrašavanje:
425mL slatkog vrhnja
šokoladne mrvice, kuglice ili zavijuci (što god želite)
Priprema.
Biskvit:
1.Uspite brašno i kakao u dublju posudu. Prstima utrljajte maslac, dok smjesa ne počne ličiti na krušne mrvice.
2. Zatim pomješajte šećer sa hladnom vodom i sjedinite sa smjesom brašna, kakaa i maslaca kako biste dobili mekano tijesto.
3. Zamotajte dobivenu smjesu i ostavite u hladnjaku 15 minuta.
4. Izvadite smjesu iz hladnjaka i razvaljajte na lagano pobrašnjenoj radnoj površini.
5. Razvaljano tijesto stavite u kalup za pite i pecite 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva prekriveno papirom za pečenje.
6. Izvadite iz pečnice i uklonite papir za pečenje, te stavite peći još 10 minuta.
Nadjev:
1. U posudi istucite maslac i šećer. Jaja razmutite vilicom i dodajte smjesi, kao i kakao.
2. Čokoladu otopite na laganoj vatri i pomješajte sa slatkim vrhnjem.
3. Obje smjese sjedinite.
4. Temeraturu pećnice smanjite na 160 stupnjeva i nadjev izlijte u spečeno tijesto.
5. Pecite 45 minuta, sve dok se nadjev lagano ne zgusne.
Završavanje:
1. Izvadite pitu it pećnice i stavite po strani neka se potpuno ohladi.
2. Prebacite je na pladanj, ako želite.
3. Slatko vrhnje istucite do čvrstog šlaga i prekrijte njime pitu.
4. Za kraj, pospite čokoladnim pahuljicama ili mrvicama.
Do posluživanja držite na hladnom!
2 komentari on "Mississipi Mud Pie"
Ako je ovo blog o pripremi kolaca zasto onda nema slika tog postupka, ovako je to puko prepisivanje recepata
Hvala na komentaru, potrudit cu se u iducem staviti vise slika, time i slika postupaka
:)
Objavi komentar