Moji minjoni nisu su pravi raj za Vaše nepce, već i za oči jer posebnom metodom ukrašavanja dolazimo do vrhunca estetike koja je glavni adut ovih sjajnih slatkih zalogaja. Polovinu dobivenih kolača ukrasila sam glazurom od tamne čokolade, a polovinu razvaljanom ticino masom. Također, svim kolačićima dodala sam posebne ružice, srca i cvjetiće od ticino mase kako bi oduševila svakoga tko je imao prilike kušati moj kolačić!
Nećete pogriješiti! :)
Recept
Sastojci:6 jaja
120 g šećera
nekoliko kapi limuna
Rum šećer
160 g mljevenih oraha
200 g Lino lade milk
Ukrašavanje
Za ukrašavanje predlažem tri opcije:
1.ticino masa
2. 200 g šećera
125 ml vode
250 g šećera u prahu
nekoliko kapi ekstrakta jagoda
3. glazura od bijele ili tamne čokolade
Priprema
4. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za kolače promjera 34x20 cm obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 170° C oko 30 minuta.
5. Pečeni biskvit ostavite po strani da se ohladi, te ga nakon hlađenja preežite na dva dijela. Donji dio premažite Lino ladom i preklopite dugim dijelom biskvita.
6. Dobiveni kolač režite na manje komade, veličine minjona i stavljajte na rešetku za kolače.
7. Ukrašavajte po želji. Ja sam dio prelila tamnom čokoladnom glazurom, a dio obložila ticino masom. Sve sam ukrasila ružicama od ticino mase.
0 komentari on "Minjoni"
Objavi komentar